Przejdź do komentarzyPRZEZORNY POETA
Tekst 88 z 236 ze zbioru: Sami swoi
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2014-04-11
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2857

Zainspirowany limerykiem pt. `Błądzący poeta` - autor: janko, 

proponuję nieco odmienną wersję.



PRZEZORNY POETA


pewien paw z Ciemnego Lasu

szukał drogi do Parnasu

dziwiły się drzewa

błądzi! ale śpiewa

on krytyków ściął zawczasu



  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
I tak trzeba pisać, żeby krytyka zatkało!
avatar
Cenię sobie Twoją niezależność optymisto. Cieszę się, że tolerujesz moją ironiczną śmiałość i nie boczysz się jak inni :)

Serdeczności
avatar
Widzę, że plagiatowanie jest pana stałym zwyczajem.
avatar
Paw krytyków ściął zawczasu,
Choć nie skończył żadnych klasów.
Machał piłą i toporem:
Wyszły ścinki jakieś chore.
© 2010-2016 by Creative Media
×