Przejdź do komentarzydwa wiersze
Tekst 28 z 34 ze zbioru: wierszobranie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2016-03-08
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2113

w dotykaniu ciągle jest życie

i w oddechu czai się byt

nasze trwanie pędzi w pośpiechu

bezpowrotnie toczy swój mit

przyjdzie lato

pod niebo się wzbije

jasny obłok żagiel rozwiany

wiatr go muśnie

chwilą upije

cud się zdarzy rozkołysany

nie spogląda droga na drogę

tylko wiedzie przyziemny los

kto się znajdzie na niej ten nie wie

dokąd pobiegł przed chwilą ktoś

przejdzie lato

zabarwi przestworza

słońce iskry rozsypie w pył

na zegarze zawisną ramiona

godzin szept

przepłynie przez sny

tak się meczą słowa i myśli

przelewane w siebie od lat

ludzie chcą swe życie wymyślić

ludzie myślą jak zmieniać świat



  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Piękny, zwłaszcza początek. Pozdrawiam serdecznie
avatar
Rzeczywiście :) Wiersz wyjątkowej krasy :)))
avatar
Bardzo na tak, przeczytałem z przyjemnością :)
avatar
Wzruszający wiersz, przekonać chce do zatrzymania się i refleksji. Bardzo dziękuję za przyjemność przy czytaniu.
© 2010-2016 by Creative Media
×