Przejdź do komentarzyBiałe wiersze
Tekst 50 z 52 ze zbioru: Moje wierszyki
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2017-01-23
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń3264
Białe wiersze

On bez wódki białych wierszy nie rozumie 

bez dopingu też napisać nic nie umie 

białe wiersze są niestety teraz w modzie 

a więc gościu pić już musi chyba co dzień  

 

więc przerzućcie się na wiersze rymowane 

bo nam człowiek gotów zapić się na amen 

piszcie wiersze takie proste jak umicie 

a najlepiej takie wicie rozumicie




(koledze z portalu PZ)

  Spis treści zbioru
Komentarze (12)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
O, Mateczko moja, jakież to słodkie :)
avatar
Jakbym czytał swoją biografię! Dobre.
avatar
Świetny wiersz i jaki życiowy. Taki optymistyczny.
avatar
Dobre! Ale "wicie rozumicie" Adelo, muza nie sługa, nie zna, co to pany. :)
avatar
No cóż, raczej nie przyczynię się zbytnio do trzeźwości bohatera wiersza. ;)
avatar
Ładny wiersz,życiowy.Pozdrawiam autorkę za wniesiony optymizm.
avatar
Proste, życiowe, bez egzaltacji. Uśmiechnąłem się :)
avatar
Bardzo dziękuję za miłe komentarze:)
avatar
...po prostu, świetne.
avatar
Świetnie napisane ?Pozdrawia ta od rymów?
avatar
Przepraszam z emotka zrobił się pytajnik. Serdeczności :)
avatar
Trzeba sobie golnąć zdrowo,
Żeby coś napisać z głową??
© 2010-2016 by Creative Media
×