Przejdź do komentarzypoeta
Tekst 79 z 77 ze zbioru: Szukanie iskier i płomieni
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2017-10-07
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1615

poeta zawsze widzi

zawsze słyszy

czasem mówi

czasem ukrywa się w ciszy


gładzi upiory pod włos

strach wyrwa mu słowa

nierozpoznane

do pasa i do kolan

kładą się do grobu

ale nie umierają


ostatni gasi światło

kurtyny nie opuszcza

widowni nie pozdrawia


i tak dalej

i tak dalej

  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Poeta rzadko kiedy jest na scenie. Jeśli już uczestniczy "w tym spektaklu", to najczęściej niewygodnie sobie przycupnął na ostatnim dostawionym, zdartym od nadużyć krzesełku :(
avatar
Różni są poeci
spokojni i zadziorni
mają wybujałe Ego
niektórzy blokują krytykę
wolą klakierów.
poeci to nie kasta
aby tak było.

Chyba że jarek rymkiewicza wyświęci.
© 2010-2016 by Creative Media
×