Przejdź do komentarzyGrafomanka do wierszklety
Tekst 25 z 170 ze zbioru: wiersze okolicznościowe
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2012-05-12
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń3332

Grafomanka do wierszoklety


Z cienkutkich ust siwiejącej panienki,

słowa popłynęły niczym z rynienki:

Uważaj, płodny wierszokleto,

bardzo znany na portalu poeto!

Cenzura puka już do okienka!



  Spis treści zbioru
Komentarze (7)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Poprawność językowa bez zarzutu, treść ciekawa, natomiast struktura trochę zawiodła. Wersy trzeci i czwarty są zbyt długie w porównaniu do pozostałych wersów. Proponuję takie brzmienie wersów trzeciego i czwartego:
Zważ płodny wierszokleto
oraz znany poeto!
avatar
Siwiejące panienki mają chociaż jedno: poczucie misji :)
avatar
Dzieki Emilio za dowcipny komentarz.
avatar
Z ust leciwej grafomanki
I w wieczory, i w poranki
Płyną słowotokiem
Myśli jej głębokie...

Słucha wierszokleta,
A tu za nietaktem nietakt!
Nietakt za nietaktem
Gonią w myśli gładkiej!
avatar
Z cieniutkich ust starej panienki
Płyną syczące dźwięki-
Spółgłoski,
Bo ta panienka z Polski.
avatar
Cenzura nie puka jej w okienka,
Ponieważ stara ta panienka
Brzydkie sztuczki stare zna,
W swej ułudzie może trwać.
avatar
Satyra i groteska
Są rodzajem pieska,
Co ujada,
Pada czy nie pada.
© 2010-2016 by Creative Media
×