Przejdź do komentarzyWODOSZCZELNY POETA
Tekst 255 z 255 ze zbioru: A kiedy mi życie dopiecze
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2012-06-22
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń3344

WODOSZCZELNY POETA


latem skupić się poecie nie jest łatwo

nawet geniusz może nosić w sobie lenia

zwłaszcza kiedy z nieba kapie wieczne światło

po czym w żartach huknie gromem spod sklepienia


pulchna iskra kujnie kubeł pełen wody

który fiknie rozdziawiwszy wielką japę

pyszny widok dla ekspertów od pogody

dla mnie horror bowiem rynna wraz z okapem


przerażone zachłysnęły się na amen

więc się wodór z tlenem sączy już po stropie

stoję wryty zbieram krople pod piżamę

ot poeta wodoszczelny na urlopie



  Spis treści zbioru
Komentarze (3)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Wiersz z dawnego kreatywnego okresu. Szkoda by go było nie zauważyć ;)
avatar
Świetnie Luciu :) :)
avatar
I poeta wodoszczelny nieźle zmoknie,
Kiedy dach przecieka, dziury w oknie.
© 2010-2016 by Creative Media
×