Przejdź do komentarzyPoeta z Zawistowa
Tekst 152 z 255 ze zbioru: Limeryki dolnośląskie
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2013-04-12
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń4657

Poeta z Zawistowa


Pan poeta z Zawistowa

Nieustannie intrygował.

Wciąż jątrzył i judził,

Demony też budził,

By mogła zaistnieć głowa.

  Spis treści zbioru
Komentarze (3)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Oj, jątrzą nie tylko poeci!
Bardzo zgrabny limeryk.
Przebudzone demony - tak, to jest to, co może przerażać.
avatar
Taka /gadająca/ głowa, która może zaistnieć /w mediach/ wyłącznie wtedy, kiedy ludzi judzi i ludzi nudzi, nie nadaje się do niczego zbożnego
avatar
Jątrzył i judził,
Smęcił, marudził,
Aż śmierci budzik
Gościa ostudził ;(
© 2010-2016 by Creative Media
×