Przejdź do komentarzyKarmiczny dług - wiersz Eli Walczak - tomik 'Jestem niegrzeczna'
Tekst 19 z 203 ze zbioru: poezja
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2017-01-10
Poprawność językowa
- brak ocen -
Poziom literacki
- brak ocen -
Wyświetleń1897

Karmiczny dług 

wróciła 

żeby zobaczyć się z tobą 

jest 

pomiędzy chaosem a świadomością 

jeśli 

nie pojawisz się na jej drodze 

przepłyną przez nią 

demony przeszłości 

pamięta 

że ją skrzywdziłeś 

TY odebrałeś jej wszystko 

ale BÓG nie odebrał jej pamięci 

być może ani ty, ani on nie wiedzieliście wtedy, że musi istnieć 

równowaga 

pomiędzy braniem i dawaniem 

nie żyje teraźniejszością 

w tej przestrzeni 

nie ma bezinteresowności 

stoi pomiędzy chaosem a świadomością 

przepływają przez nią żywioły 

nie wie czy 

to życie 

jest dla niej karą czy nagrodą 

za popełnione w przeszłości uczynki 

uśmiecha się 

i zabija pamięć o tobie 

nie wie, czy tym razem wybaczy jej Bóg 

pamięta 

że obiecała sobie kiedyś 

że wróci 

żeby zobaczyć się z tobą 


spłaca karmiczny dług

  Spis treści zbioru
Komentarze (0)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
brak komentarzy
© 2010-2016 by Creative Media
×