Go to commentsPoeta-Ksiądz Jerzy Hajduga (2)
Text 6 of 18 from volume: Moja etażerka
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2015-11-26
Linguistic correctness
Text quality
Views2987

Zamiast recenzji: lir obmyśla wiersze


1.

Ukryć

przejrzystość znaczeń -


sobą

dopowiedzieć


2.

Konfesjonał

krzyżem -


Pod strofą

autograf


3.

By po ściernisku

skierką się nie zatracić


Konieczny

kociołek na żar


(Inspiracja: Mdr 3,7)


4.

Oddech

rzęsy podnosi -


Na orbicie

światło wiersza


5.

Ducha

Świętego przemodlenie -


bezsenne


6.

Nigdzie

nie wolno

przyznać się -


Do nagości


7.

Cisza

przepełnia muszlę


Baptysterium


8.

Noc -


Patrzy kobaltem

Immaculata


9.

Radosny ból -


Trzoda gna do Pasterza

krwawią raciczki


10.

Niczego wymuszonego

Pan nie odbierze -


Zwłaszcza dziewictwa


9.12.2014

  Contents of volume
Comments (1)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Gratuluję takiej celności w poetyckiej wypowiedzi.
© 2010-2016 by Creative Media