Go to commentsJego wysokość kościół ( zarys wiersza )
Text 6 of 6 from volume: Na skale
Author
Genreprose poetry
Formpoem / poetic tale
Date added2023-06-04
Linguistic correctness
- no ratings -
Text quality
- no ratings -
Views331

Jego wysokość kościół

powstał na górze w Chełmcach

Być może

w miejscu dawnego kultu

Zapewne też

wielką zmianę przyniósł



Zapewne

Kto wie


Górował nad kaliska równiną

ponad drzewa i dawne Bogi

do czasu jak wyższą wieżę postawili

Pięćdziesiąt lat temu dla TV



Jej głos przebił dzwony

Wtoczył w okoliczne domy i głowy

Pomału odchodzi dobry Bóg

Wracają demony


Zapewne

Kto wie



  Contents of volume
Comments (0)
ratings: linguistic correctness / text quality
no comments yet
© 2010-2016 by Creative Media