Go to commentspoetom
Text 4 of 22 from volume: skrzydła
Author
Genrepoetry
Formblank verse
Date added2016-12-27
Linguistic correctness
Text quality
Views1793

Poetom


Tak wiele słów

krąży w poetyckiej przestrzeni

myśli,

które poezja chce okiełzać,

uzdolnić do przeczytania.


Tak wiele pasji,zmagań, pauzy,

gdy wena zawodzi,

zaś słowo czeka,

aż je poeta oswobodzi.


  Contents of volume
Comments (2)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Tak jakoś swojsko i naturalnie, serdecznie.
avatar
Słowo czeka, by je uskrzydlić (patrz nagłówki)...

...a poeci śpią w najlepsze
© 2010-2016 by Creative Media