Przejdź do komentarzypoetom
Tekst 4 z 22 ze zbioru: skrzydła
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2016-12-27
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1783

Poetom


Tak wiele słów

krąży w poetyckiej przestrzeni

myśli,

które poezja chce okiełzać,

uzdolnić do przeczytania.


Tak wiele pasji,zmagań, pauzy,

gdy wena zawodzi,

zaś słowo czeka,

aż je poeta oswobodzi.


  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Tak jakoś swojsko i naturalnie, serdecznie.
avatar
Słowo czeka, by je uskrzydlić (patrz nagłówki)...

...a poeci śpią w najlepsze
© 2010-2016 by Creative Media
×