Przejdź do komentarzyKto jest poetą
Tekst 9 z 35 ze zbioru: trzeba być desperatem
Autor
Gatunekobyczajowe
Formaproza
Data dodania2016-04-09
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1810

Jeśli chcesz wiedzieć, to ja nie wiem kto jest poetą, ale wiem że poetą był ten, kto powiedział, nie goń jak koń, bo wiatru nie przegonisz, a pogubisz nogi. Ale, jeśli nie pogubisz nóg, to nie poczujesz wiatru we włosach, co to on jest poezją bez słów, chociaż bywa dźwiękiem, że się ślepnie, a przynajmniej zamyka oczy. A co do zamkniętych, czy otwartych ust, to już nic nie wiem, czyli samemu lepiej mi się nie wypowiadać, liopowiadać niestworzonych rzeczy.


PS

Czego to człowiek nie robi z wrażenia, a już na pewno nie do końca kontroluje siebie.

  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
wydaje mi się, że po drodze ominąłem kilka literówek (dobry poeta nie myli ich nigdy z litrówkami, ale rożnie bywa z zawodowymi korektorami, którzy chcieliby poetami bywać)...
avatar
Poetą się bywa, nigdy tym poetą nie jest!

Serdecznie :)))
© 2010-2016 by Creative Media
×