Przejdź do komentarzymiszmasz monotematyczny (haikopodobny - 5+7+5)
Tekst 10 z 255 ze zbioru: miszmasz
Autor
Gatunekproza poetycka
Formawiersz biały
Data dodania2021-05-09
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1248

.


gradowe kulki

na parapecie okna

- muzyka werbli


..

opady gradu

strącają młode listki

- kikuty roślin


...

trawiasty skwerek

w białych kolorach gradu

- gdzieniegdzie kwiatek


  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Bardzo trafne opisy tegorocznej wiosny.
avatar
optymista - no, może nie całej wiosny - ale zapewne wielu jej odsłon
avatar
Kiedyś w podobny sposób pisał bronmus / trotsiga?
avatar
befana_di_campi - to znaczy jak - dobrze, czy źle?
© 2010-2016 by Creative Media
×