Przejdź do komentarzyWiersz na konkurs
Tekst 31 z 67 ze zbioru: latarnia w Faros
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formawiersz biały
Data dodania2012-05-28
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2207

Gocha  Samozachwycalska


P O R A N I O N Y   P O M Y S Ł


zeschłe pazury świtu

wczepiły się w nieistnienia gorączkę


niebo w poprzek

rynsztoki wspomnień zmacerowanych czyści


tępe echo w półpaścu przepaści

wykluwa zranione nieoznaczenia


oślepłe pazury zdziwień

bękarty doznań zaropiałych na próżno

  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Dobrze dla Ciebie, Latarniku, że Ty TAM, w związku z czym już nikomu nie podpadniesz.
Znam pewną po(ł)etkę, która za Twój "P O R A N I O N Y P O M Y S Ł", a jej "Jesienne dojrzewanie mleka" śmiertelnie na mnie się obraziła ;-))))
© 2010-2016 by Creative Media
×