Przejdź do komentarzyPoeta wśród bobkowych liści
Tekst 9 z 18 ze zbioru: Moja etażerka
Autor
Gatunekfilozofia
Formawiersz / poemat
Data dodania2018-03-16
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2070

Kolejny tomik 

następny 

następny - następny  


Dobrze że znów  


dlatego się raduję tą myślą przegryzioną - 

nitką cerującą podarte życie  

i zapisanym na piasku  

równoważnikiem - 


żwirkiem z kamuszkiem 

srebrnym opiłkiem  

złotym bon motem  

świetlanym bursztynem  

ascetyczną leksyką  


Okładka mnie trwoży -  

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

jak UPAińska fana 


31.12.2017

  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
W tłumaczeniu na nasze ten poeta wśród bobkowych liści (patrz nagłówek wiersza) - to poeta z laurami, który pisze i "się wydaje" w postaci kolejnych woluminów. Ten ostatni jego tomik już jest na mojej etażerce (patrz tytuł cyklu poetyckiego) i straszy nie tylko okładkami.

Liryczna recenzja, zapisana pięknym metaforycznym językiem - to rzadkość
© 2010-2016 by Creative Media
×