Przejdź do komentarzywiersz o niczym
Tekst 3 z 3 ze zbioru: Wiersze rozne
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2022-12-16
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń259

wiersz o niczym musi mieć coś w sobie

wywinięty na drugą stronę powinien

wywalić jęzor i zagrać na nosie

dać pstryka w ucho i posłać do diabła

nastraszyć swoim potencjałem

bycia kompletną pustką

która nie wiedzieć czemu ma tyle energii

niech się

rymuje miksuje popłakuje

albo

ściera z jakimś obłąkanym duchem innych wierszy

które chcą być lepsze

nie! On jest lepszy!

nic w nim przecież nie ma

nie zawraca głowy swoją

mizerią memu powtarzanego

w kółko bez niczyjej woli

echolaliami czkawki

pijakiem który nie pamięta

co wykrzykiwał przez cały wieczór

włócząc się z butelką wina po mieście

ani polem pełnym kwiatów i motyli

motyl jest głupi

ma tylko kilka zwojów nerwowych

nie będzie go wierszu o niczym


  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Wiersz o niczym jest równie skuteczny /dydaktycznie/, co teksty natchnione:

CO DRUGI POLAK/POLKA MA PROBLEMY Z NADWAGĄ

Jako naród n i c z e g o się nie uczymy, chociaż byłoby od kogo!
avatar
motyl jest głupi
ma tylko kilka zwojów nerwowych

(patrz tekst)

W istocie: to prawda. Ale to nie my, a właśnie on przetrwa Czas Apokalipsy. Po o s t a t n i e j na Ziemi wojnie światowej przeżyją tylko owady
© 2010-2016 by Creative Media
×