| Autor | Nie palę .. |
 | 15 Sty 2025 o 15:27 Czy ktoś z Was postanowił z okazji Nowego Roku rzucić palenie papierosów, lub też zamierza to zrobić - ot, tak - `dla zdrowotności` ..?
Zachęcam zatem do lektury tekstu pod podanym poniżej adresem, gdzie to ja sam przeprowadziłem skutecznie taką właśnie akcję .. (pisano wiele lat temu)
 | |
 | 19 Wrz 2025 o 06:58 Żeby skutecznie, raz na zawsze rzucić jakiś nałóg, trzeba zajść w ciążę,
CZYLI
zrozumieć, że oprócz mnie są też inni - w tym nasze dzieci.
Wychodzenie z papierosem na balkon niczego nie tłumaczy, bo tak, siak czy owak palisz /pijesz, ćpasz/ "za swoje"
na koszt innych | |
 | 19 Wrz 2025 o 11:15 Gdy mi na przełomie lutego/marca coś w środku wykryto, a dwa miesiące później operowano i wycinano- powiedziano i w papierach zapisano: "zakaz palenia". No, ok. Zapisane - to przecież święte.
Po kolejnych dwóch oraz czterech miesiącach, w czasie wizyt kontrolnych, medycy rzucali pytaniem: "Jak idzie z niepaleniem"? Nie wiem, o co im chodziło... przecież co zapisane, to święte. Trochę się dziwili, że "ani jednego". Nie rozumiem ich zdziwienia... to po co mi w papierach tak zapisali?! | |