Przejdź do komentarzyhaiku na święto zmarłych
Tekst 117 z 164 ze zbioru: Powierszam tobie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2021-10-31
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń624

nagie gałęzie -

płaczki nad pustym grobem

szukają znicza



jak aureola

łuna ponad cmentarzem

pod - wszyscy święci










  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Dopiero święta ziemia nas wszystkich przyjmie, pogodzi - i uciszy
© 2010-2016 by Creative Media
×