Go to commentsCzytający poeta
Text 34 of 255 from volume: Limeryki dolnośląskie - ciąg dalszy
Author
Genrehumor / grotesque
Formepigram / limerick
Date added2014-10-05
Linguistic correctness
Text quality
Views4234

Czytający poeta


Pan poeta znad Utraty

wciąż zapraszał do swej chaty

panie najróżniejsze

i czytał im wiersze,

gdyż uwzględniał stan prostaty.

  Contents of volume
Comments (6)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Najważniejsze, że poezja trafiała pod strzechy...
avatar
No tak, biedak :)
Przynajmniej poezja trafiała pod... czy trafiała do pań, nie jestem zbyt pewien. Zwłaszcza, że panie chyba liczyły na innego typu "poezję" ;)
avatar
Oj tam, oj tam. On po prostu był liryczny, choć antyprostatyczny :D
avatar
Skąd ja to znam? Przecież nie znad Utraty.
avatar
No to pewnie prosty musiał najpierw zadbać o swój stan.
avatar
Pan z prostratą tkwił w prostracji,
Bo nie sprostał prokreacji.
© 2010-2016 by Creative Media