Go to commentstaki głupi (żeby tylko wiersz)
Text 37 of 40 from volume: Otwarte wrota Sezamu
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2015-09-11
Linguistic correctness
Text quality
Views1965

wszystkiego nie można

przewidzieć ani trzeba

być tak przewidywalnym -

w końcu to nie grzech


wystarczy tylko zrobić to

co trzeba będzie zrobić

a nie martwić się co zrobić

żeby nie było porobione


ale to trzeba było zrobić

co trzeba było zrobić

kiedy trzeba było zrobić

żeby nie było za późno

(a tak chciałoby się rzec -

żeby nie było niezrobione)


a jeśli jest za późno to i tak

ni mniej ni więcej - tylko

tyle samo co za wcześnie

tylko z drugiej strony

  Contents of volume
Comments (3)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Głupi z głupim głupiemu o głupim :-)))

Askawin klasyczny :-)))

Serdecznie wyjątkowo :-)))
avatar
pozwoliłem sobie, czy ja wiem, czy na za wiele :)
avatar
Zrobić tak, żeby było jednak wcale niezrobione ni na czas, ni w ogóle - tylko o tym gadając i urabiając tym gadaniem sobie język po same pachy - to nie takie głupie, a już wierszyk na ten temat zwłaszcza

(patrz intensywne rozważania plus tytuł)
© 2010-2016 by Creative Media