Go to commentsWierszyk o miłości
Text 26 of 52 from volume: Moje wierszyki
Author
Genrehumor / grotesque
Formepigram / limerick
Date added2017-04-28
Linguistic correctness
- no ratings -
Text quality
- no ratings -
Views1731

Wiele wierszy o miłości 

zwłaszcza że wiosna nadchodzi 

więc myślę ja też napiszę 

spróbuję a co mi szkodzi 


i siedzę nad pustą kartką 

do głowy  nic nie przychodzi 

więc myślę czy o miłości 

mogą pisać tylko młodzi 


patrzę ukradkiem na męża 

starszego siwego pana 

i myślę czy aby jeszcze 

ja jestem w nim zakochana 


lecz czy to takie jest ważne 

czy jestem w nim zakochana 

ważne że jestem szczęśliwa 

u boku starszego pana.

  Contents of volume
Comments (5)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Wiosna to pora miłości
zadbaj o swego chłopaka
dorzuć też pikantności
daj mu dziś na stojaka
avatar
A szkoda, chciałoby się dopowiedzieć.
Optymisto, w Twojej strofie chyba trzeba zmienić też na także, a dziś na dzisiaj. Natomiast będę kontynuował Twoją myśl.

A gdy ustać już nie może,
gdyż jest taki schorowany,
wtedy zagraj mu na flecie,
niech wnuczęta pójdą w tany.
avatar
Pierwsze zdanie mojego komentarza dziwnym trafem przeniosło się z innego komentarza, więc proszę je traktować jako nieistniejące.
avatar
Daję mu na stojaka
często też gram na flecie
starszy pan zadowolony
jak nikt inny na świecie:)


Dziękuję za komentarze.
avatar
Adelo, taki ciepły i naprawdę dobry wiersz. Miłość ma przecież różne oblicza.
Jeszcze - tu trochę satyry i nostalgii - ciekawie splecione. :))
© 2010-2016 by Creative Media