Go to commentsO poetce terrorystce
Author
Genrehumor / grotesque
Formepigram / limerick
Date added2017-11-02
Linguistic correctness
Text quality
Views2850

O poetce terrorystce*


* Limeryk ten dedcykuję wszystkim dozgonnie zatroskanym o bezpieczeństwo Najjaśniejszej


Poetka, której Ojczyzną Szwabia,

znów do zamachu się przysposabia,

bowiem kiepska z niej artystka,

lecz islamska terrorystka,

co ludziom do łbów lufę przystawia.

  Contents of volume
Comments (5)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Wreszcie wyrzuciłem z siebie to, co nieustannie mnie nurtowało, więc mogę teraz swobodnie oddychać.
avatar
Czy z artystki terrorystka,
bo pisała na pół gwizdka?
avatar
Tadeuszu, dobrze, że dostrzegłeś swój błąd. Proponuję ponadto zrezygnować z cudzysłowów.
Ale Lilly bym się przypatrzył, bo kto to wie...
avatar
Bardzo się cieszę, że przywoływany przeze mnie pomnikowy poeta stwierdził, że tytuły limeryków zawsze zaczynają się od litery "O". Jest to niesamowita nobilitacja dla mnie dokonana przez pomnikowego poetę, bowiem nigdy w opracowaniach dotyczących limeryków takich stwierdzeń nie spotkałem. Pycha rozpiera mnie niesamowicie. Byleby ta duma mnie nie rozerwała! Bo cóż beze mnie robiłby na Publixo pomnikowy poeta?
avatar
Pisałem kiedyś, że pisanie poezji zostanie jeszcze uznane za akt terrorystyczny. Chyba ten czas się już zbliża.

A co do wielkiego poety to ciekawe, że jego własne limeryki nie zaczynały się zazwyczaj (do pewnego momentu) od "O", co też każdy może łatwo sprawdzić. Ale widocznie niektórzy lubią strzelać sobie w stopę.
© 2010-2016 by Creative Media