Go to commentsPoeta
Text 88 of 170 from volume: wiersze okolicznościowe
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2018-03-19
Linguistic correctness
Text quality
Views1517

Poeta


Poeta,

jak to poeta...

Dzisiaj, ta głowa,

jutro, nie ta.

Czasem za słowami

się chowa.

Czasem, słowami miota.

A jeszcze to serce...

I chce i nie chce, zarazem.

Co za obrazy!

A jeszcze ta muza!

W butelce...

  Contents of volume
Comments (2)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Z głową i sercem bywa różnie, to fakt, ale muza w butelce jest niezawodna:):):) supcio
avatar
Poeta na gazie
Jak na Pegazie
Hasa po lasach
Zebrach i pasach
N A R A Z I E
© 2010-2016 by Creative Media