Go to commentsMokry wiersz
Text 39 of 50 from volume: Dzień dobry noc
Author
Genrepoetry
Formblank verse
Date added2018-08-19
Linguistic correctness
Text quality
Views1130
Mokry wiersz

nie potrafię pisać listów  

w których dziewczynka bawiła się  

w życie, wyobrażając sobie sny.  


senki. niepojęte dla człowieka  

są niczym kosmos porośnięty wysokimi  

trawami (nierzeczywistość tworzy struktury  

na podobieństwo Ewy? ). odnajduję się tam 


w przestrzeni wypełnionej  

tylko świergotem ptaków jest  

za mało miejsca na deklamację  

o umyśle, nie posiada licencji na ciało, 


jestem w nim jak ten bezwonny kwiat  

– kłuje w oczy, to znów lśni  

w beznadziejnym tekstoliście  

rzuconym jakby w śmierć.


  Contents of volume
Comments (3)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Jak w ocenach. Pięknie
avatar
Za Bergamotką :-)
avatar
Dxiekuję dziewczynki
© 2010-2016 by Creative Media