Go to commentsmiszmasz monotematyczny (haikopodobny - 5+7+5)
Text 10 of 255 from volume: miszmasz
Author
Genreprose poetry
Formblank verse
Date added2021-05-09
Linguistic correctness
Text quality
Views1241

.


gradowe kulki

na parapecie okna

- muzyka werbli


..

opady gradu

strącają młode listki

- kikuty roślin


...

trawiasty skwerek

w białych kolorach gradu

- gdzieniegdzie kwiatek


  Contents of volume
Comments (4)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Bardzo trafne opisy tegorocznej wiosny.
avatar
optymista - no, może nie całej wiosny - ale zapewne wielu jej odsłon
avatar
Kiedyś w podobny sposób pisał bronmus / trotsiga?
avatar
befana_di_campi - to znaczy jak - dobrze, czy źle?
© 2010-2016 by Creative Media