Go to commentspaździernikowe haiku
Text 63 of 81 from volume: Zachód
Author
Genrepoetry
Formepigram / limerick
Date added2021-10-23
Linguistic correctness
Text quality
Views616

nowe rozdanie

jesień tasuje karty

znaczone deszczem


*

już babie lato

pająk sennie wyplata

jesienną sieć


*

jesienny dywan

wiatr robi porządki

odkurza park


  Contents of volume
Comments (5)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
melancholijnie się zrobiło i to własnie lubię w jesieni..
avatar
Dzięki Iwona :)
avatar
Co jest w liryce nieśmiertelne

czyli poza wszechwładnym Czasem i poza wszelką Przestrzenią?

Skondensowany w minipigułce wyraz
avatar
Jeszcze miłość jest w niej nieśmiertelna :)
avatar
Takie jak te trzy październikowe haiku (vide tytuł), napisane

tysiąc lat temu czy dzisiaj,

w północnej Japonii, w południowej Argentynie czy na Litwie

/gdziekolwiek/

pozostaną utrwalonym na wieki wieków i n n y m Światem z Bursztynu
© 2010-2016 by Creative Media