Go to commentsPoeta i kobieta
Text 19 of 69 from volume: Fraszkolubnik
Author
Genrepoetry
Formepigram / limerick
Date added2012-02-20
Linguistic correctness
Text quality
Views3870

w prozie raczej źle się czuje

i dramatom nie folguje

uznawany za poetę

czci poezję jak kobietę

i jej nagość kontempluje

  Contents of volume
Comments (8)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
jedna annapelka grę słowną podejmuje
i zarzuca poecie,że nagość kontempluje
nie dziw się kobieto i nie szukaj dziury
mężczyzna wzrokowcem jest przecież z natury
avatar
i podziwia czasem mlaśnie
na poezję i jej wzloty
o kobiecie już nie wspomnę
toż to jego są ochoty

;)
avatar
Bardzo wymowny limeryk.
avatar
To rzeczywiście bardzo dobry wierszyk humorystyczny, kojarzący się z limerykiem, chociaż nim do końca nie jest, bowiem w pierwszym wersie nie ma osoby (jest w domyśle) oraz miejscowości. Jeżeli Autorka pozwoli, to zaproponuję nieco odmienną, ale w pełni limerykową wersję (miejscowość przypadkowa):

Twórca z Koźla źle się czuje,
gdy rywalom pofolguje,
uznawany za poetę,
czci poezję jak kobietę
i jej nagość kontempluje.
avatar
fascynująca,
kolejna i kolejna Analiza...

kim Pani jest?
Imperatorem... ludzkiej Duszy!!!
avatar
muszę dodać.
znakomity Wiersz.
znakomita, czysta Poezja...
avatar
Wiersz z tych liryczno poetycznych owianych woalką tajemnicy jaką jest jednak każda kobieta,nawet ta nieubrana.
avatar
"Poeta i jego Poezja /kobieta/"

Wierszokleta
czci Poezję
jak tę frezję,
do kotleta
jej przygrywa,
kręcąc pirueta -
zaś kobieta
od samego rana
stoi w słup
wkopana,
po czym pada -
łup! - jak trup.

Para taka
niedobrana.
© 2010-2016 by Creative Media