Go to commentsSonet szachowy (tautogram)
Text 137 of 164 from volume: Powierszam tobie
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2023-11-29
Linguistic correctness
- no ratings -
Text quality
- no ratings -
Views139

Pionki poobstawiały pola, pilnują pozycji -

pomnikowe pozy posążków pogańskich,

półmrokiem pompatyczne popiersia poddańcze

polegną, poruszone przebiegiem potyczki.


Pokłosiem przeznaczenia, pokotem ponurym,

powalane pyłem pokory pariasów,

pozbawione pozycji przekleństwem praczasów,

płasko poukładały pokorne postury.


Płaczem pęcznieją policzki

płaczek - piety pokłonem przygięte,

pochmurnego patrzenia piętnem.


Pokornie podążą pewne,

pełne prawa posłuchu, przejęte

pogodzenia potrzebą. Pomilkną.





___________

* Tekst napisany w maju 2007

  Contents of volume
Comments (0)
ratings: linguistic correctness / text quality
no comments yet
© 2010-2016 by Creative Media