Go to commentsbiałym wierszem
Text 32 of 57 from volume: Last minute
Author
Genrepoetry
Formblank verse
Date added2013-07-16
Linguistic correctness
Text quality
Views2542

do twarzy ci w białym wierszu

otula tęsknoty

chowając przed wzrokiem

wstydliwe detale


dobraną metaforą

zmienia kontur sylwetki

brakiem rymów w klauzulach

wypełnia puste kontrafałdy


lekki jak powietrze wycisza kolorem


ukrywasz w nim oczy

które nie wierzą pozorom

  Contents of volume
Comments (6)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Piękna pochwała białego wiersza.
avatar
Niezwykle piękny wiersz o wierszu.
avatar
Dobry, taki przyjemny i niezbyt trudny, Podoba mi się.
avatar
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
avatar
dzięki, medicus. Można i tak :)
avatar
Komu pasuje - i to jak ulał - wiersz biały?

(patrz przekaz)

Każdemu, kto lubi się pokazać z jak najlepszej strony.

A że przy okazji kamufluje czyjeś mankamenty i wstydliwe detale oraz wypełnia puste kontrafałdy, to chyba tym bardziej warto się do czegoś takiego przymierzyć nawet z zamkniętymi oczami!

Mądry biały wiersz jest jak marynarka/sukienka od Gucci`ego, co pasuje na każdą okazję
© 2010-2016 by Creative Media