Przejdź do komentarzyWierszyk z nicią
Tekst 86 z 130 ze zbioru: Liryki rzucone na porywisty wiatr
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2019-10-23
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1047

Nie zawsze wszystko jest możliwe, 

ale możliwe, że nie wszystko 

zaprzepaszczone już na amen - 

tli się, co zda się pogorzeliskiem. 


I kiedy zdmuchnąć można iskrę, 

miast zgasnąć - wznieci się, zabłyśnie. 

Nie zawsze wszystko jest możliwe, 

ale `nie wszystko`, bywa, jest wszystkim, 


o czym się kiedyś rozmarzyło. 

Coś się skończyło. Czy z kretesem? 

Czasem dziurawa bywa miłość, 

lecz nić istnieje, mimo że rwie się.




  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Dziurawa miłość
Jak stare kalosze:
Choć deszczu nie ma,
Wciąż z sobą noszę.
avatar
Co nam po nici, skoro rwie się?
© 2010-2016 by Creative Media
×