Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98) | |
15 Cze 2011 o 20:57 To jeszcze raz:) Tak wierzę:) Wenecję polecam.Twój ulubiony pisarz | |
15 Cze 2011 o 20:56 Pojadę do rodziców w Bory TucholskieTwoja ulubiona książka | |
![]() | 15 Cze 2011 o 20:56 Od jakiegoś czasu marzy mi się Wenecja... I pewnie trafie do Sopotu, jak co roku rozpłynę się w tłumie, na festiwalu w Gdyni.Czy wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? |
Temat: Strona 123, zdanie 5 (14) | |
![]() | 15 Cze 2011 o 20:50 - Nie możesz się bać - prawie krzyczę.POKÓJ, Emma Donoghue [Miło, że jesteście.] |
![]() | 15 Cze 2011 o 20:45 Chciałabym napisać książkę. Od początku do końca. Nawet jeśli nie miałaby być nigdy wydana. Chciałabym wpaść na pomysł i napisać. Mieć coś swojego. Masz jakieś plany na wakacje? |
![]() | 15 Cze 2011 o 20:40 Wstyd się przyznać - Facebook, od założenia... I jeszcze bardziej wstydliwe - nie potrafię się od niego uwolnić.Co chciałbyś/chciałabyś osiągnąć w życiu? |
![]() | 15 Cze 2011 o 20:32 Nie podziwiam pisarzy... A jeśli miałabym ich podziwiać to tylko za to, że są normalni. Na jakim portalu najdłużej przebywasz? |
15 Cze 2011 o 20:09 teraz przychodzi mi na myśl - długa, aromatyczna kąpielJakich pisarzy podziwiasz? | |
![]() | 15 Cze 2011 o 19:59 Jedyna odpowiedz na to pytanie, jaka przychodzi mi do głowy, i która ma dla mnie sens to - miłość.Wiem banalne... Nic na to nie poradzę :) Co sprawia, że ci przyjemność? |
![]() | 15 Cze 2011 o 19:56 "Misiek nakrył sobie twarz poduszką i cichutko zakwilił"Ulica Marzycieli Robert MclLiam Wilson heh, i pomyśleć, że to książka o prawdziwych, irlandzkich facetach :) |
15 Cze 2011 o 19:45 Ostatnio - poruszam tematy, które mnie "bolą", piszę, na dany temat po to, żeby się "wyładować", żeby zeszły ze mnie negatywne emocje, pisze o tym, co uważam za ważneCO nadaje Twojemu życiu sens? | |
![]() | 15 Cze 2011 o 19:38 Chyba się spóźniłem, więc jeszcze raz odpowiem :)Moim największym pragnieniem jest usiąść na ławce w parku i dać mojemu chłopakowi zwykłego buziaka w nos. Dlaczego w swoich utworach poruszasz akurat te tematy, o których piszesz? |
Temat: Quiz (4) | |
15 Cze 2011 o 19:38 Proponuję Quiz. Zadajemy pytania związane z literaturą. Kto poda poprawną odpowiedź, zadaje kolejne pytania.Zaczynam: Jaki jest tytuł pierwszej książki S. Lema. | |
![]() | 15 Cze 2011 o 19:35 Zwracam uwagę na oczy, to jak ktoś patrzy na daną osobę i jak to przekłada się na całą mimikę twarzy. Po za tym w niektórych oczach można utonąć, w wielu można zobaczyć niechęć. Wszystko opiera się na czytaniu...Dlaczego w swoich utworach poruszasz akurat te tematy, o których piszesz? |
15 Cze 2011 o 19:34 na oczyJakie jest Twoje najbardziej zwariowane pragnienie? | |
15 Cze 2011 o 19:31 "W średniowieczu kobieta miała jeszcze pewne przywileje: na wsi brała udział w zebraniach mieszkańców, jak również w spotkaniach starszyzny, która wybierała deputowanych do Stanów Generalnych; mąż mógł własnowolnie dysponować ruchomościami: do zbycia dóbr nieruchomych potrzebne było zezwolenie żony.""Druga płeć" Simone de Beauvoir | |
Temat: Komentarze (9) | |
![]() | 15 Cze 2011 o 19:16 Bardzo bym prosił Publixowe krasnoludki informatyczne o odblokowanie opcji obiecanej 10 Cze 2011 przez lotta.Niestety u mnie nie działa :( Serdeczności |
Temat: Elektroniczna gazetka (74) | |
![]() | 15 Cze 2011 o 18:27 Tez popieram @trament. Zauważcie, że nazwy czasopism są raczej jednowyrazowe - "Wprost", "Przekrój", "Zwierciadło" itp. Taka krótka nazwa jest chyba bardziej dźwięczna i zapadająca w pamięć niż jakaś kombinowana. |
/konto usunięte/ | 15 Cze 2011 o 16:16 Też myślałam przez chwilę o kropli, ale dobrze, zostawmy to juz tak jak jest ;) Najwyżej po którymś numerze zmienimy nazwę, jak nas w końcu olśni :) |
![]() | 15 Cze 2011 o 15:56 Kropla @tramentu.Acz pozostałabym przy samym @tramencie. Chyba... trochę niezdecydowana jestem w tym temacie. |