Go to commentswiersze
Text 67 of 77 from volume: Szukanie iskier i płomieni
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2015-05-10
Linguistic correctness
Text quality
Views2273

a najlepiej nie pisz wierszy

bo są nieprawdziwe

jadem kłamstwa zatrują

twój spokój

będą cisnąć się do głowy

i zakłócać dzienno-nocą ciszę

będą się panoszyć

zaczną siadać w kuchni na blacie

przyglądać się tobie

gdy nie zrobiwszy wszystkiego ważnego

pójdziesz spać


a na koniec oskarżą cię o byle co

byle jakich znajdą świadków

nie obroni cię dobro ani zło

ześlą cię w mrok poetów

szkoda że jesteś młody

zabiorą ci wszystko

począwszy od głowy


dziś wierzysz

że wiersze są piękne

za kilka lat poczujesz ich bunt

usłyszysz tętent

zatrują cię

aż zaboli

poecino mój

bracie niedoli


  Contents of volume
Comments (1)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
A ja tam jak porymuję, to się dużo lepiej czuję!
© 2010-2016 by Creative Media