Go to commentswiersz, który usnął
Text 120 of 213 from volume: międzyczas
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2018-04-22
Linguistic correctness
Text quality
Views1678

słowa rozpierzchły się po wierszu

na brzegach myśli po kryjomu

naprędce tworzą metafory

chociaż nie powstał żaden powód


puenta gubi się w kontekście

bo przecież tytuł wciąż niejasny

rymy wkładają nowe buty

i poprawiają wersom czapki


strofy skrojone według miary

niechętnie chodzą po wybiegu

poeta usnął z piórem w dłoni...

nie zbawi wierszem już nikogo

  Contents of volume
Comments (5)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
A jednak zatrzymał.. :)
avatar
Za ajw :-)))
avatar
Wiersz pięknie do snu zaprasza jak "Śpiący Staś" Wyspiańskiego
avatar
Wiersz - i senny Poeta. Jak śpiący Zdziś dziś, Jaś... czy jak mu tam
avatar
Dar Pióra. Ma się to wraz z Bożą kołyską od urodzenia
© 2010-2016 by Creative Media