Go to commentszapominam że jesteś wolnym wierszem
Text 7 of 17 from volume: Tet'a'tet
Author
Genrepoetry
Formblank verse
Date added2018-05-29
Linguistic correctness
Text quality
Views1531

czytasz mi siebie z ruchu warg

dochodzisz do recepcji

ujętej w krótkie zdanie

- to musi być erotyk kiedy

ustami zataczasz owale samogłosek

 

na szyi wypiętrza się puls i na nic

nie liczę kładąc miękko akcent

na wewnętrznej stronie dłoni



 




  Contents of volume
Comments (7)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Taki erotyzm ma w sobie tylko prawdziwa kobieta - subtelna i elegancka :) Bardzo Elu
avatar
Ewunia.... :) No przemilczę :)))
avatar
skromnisia...
avatar
"Mi siebie"? Strasznie łamana konstrukcja językowa, Gruszko.
Pomijając poprawność.
Zdziwiony jestem jej istnieniem u tak dojrzałej poetki.
Poza tym rzeczywiście subtelnie i ładnie metaforycznie.
avatar
Ewunia... :)

Puszczyku, chyba nie jestes kobieta, skoro nie rozgryzłeś tej konstrukcji :)
avatar
Z punktu widzenia indywidualnego życiorysu /w wolnym kraju/ każdy człowiek /w tym także kobieta/ jest wolnym wierszem - i często z pościelowymi podtekstami.

To, jak bardzo poetycką własnymi nogami napiszesz wolnym wierszem autobiografię

- nie do pary, z parą czy bez pary -

zależy wyłącznie od ciebie.

U nas taka cudowna manna sama z nieba nie spada
avatar
Ty i ja?
Czy
Ty czy ja?

Dam ci znak.
© 2010-2016 by Creative Media