Go to commentsStyczniowe haiku
Text 76 of 163 from volume: Powierszam tobie
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2019-01-06
Linguistic correctness
Text quality
Views1274

przyczepa z węglem

dwa ślady na podjeździe

zbrudziły obraz


***


węgiel na śniegu

pod zachmurzonym niebem

tańczą śnieżynki


***


zamknięta furtka

zjeżona sierść na kundlu

w bieli przechodnie


***


furtka zaprasza

oparła się łopata

o czapę śniegu


  Contents of volume
Comments (3)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
O brzasku, drzewa kłaniają się nisko, białej błonie, dziewiczej...
avatar
Takie styczniowe ulotne obrazki są bardzo krzepiące
avatar
Mikedzu, Emilio, dziękuję Wam. :)
© 2010-2016 by Creative Media