Go to commentsPrzyeszłośći przyszłość/sonet/
Text 9 of 132 from volume: tęsknoty
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2019-01-12
Linguistic correctness
- no ratings -
Text quality
- no ratings -
Views1148


czas szalony biegnie gna życie mija

przeszłość już w mrokach wspomnień skrywa lico

wczoraj to miejsce wnet  już inna droga

czasy teraźniejszość sny los i nazwisko


nowe już kształty marzenia siedlisko

jutro nadchodzi młodość starość goni

pokolenia w cieniu składają wszystko

bohater zostaje w pamięci ludzi


zawsze z tych samych korzeni wyrasta

czerpiemy nektar taka nasza dola

on nas wzbogaca do pracy sposobi


bohater dawny istnienie nam czyni

mędrzec współczesny wnet życie ubarwi

pokoleń znów po nas kroczących w chwale




  Contents of volume
Comments (0)
ratings: linguistic correctness / text quality
no comments yet
© 2010-2016 by Creative Media