Go to commentsWio... senne wierszobranie
Text 194 of 213 from volume: międzyczas
Author
Genrepoetry
Formpoem / poetic tale
Date added2021-03-17
Linguistic correctness
Text quality
Views474

wiatr się rozszeptał w twoich włosach

ponad szczytami cichych marzeń

załzawił oczy wspomnieniami

i włożył słowa w kałamarze


niebieskie wiersze ciepłe wstążki

poszybowały par avionem

w szarych kopertach skrytych myśli

poszły w galopie dzikie konie


roztańczą w zbożach krwawe maki

wpadną w ramiona polnym strachom

lecz bez adresów i bez znaczków

powrócą wkrótce w kałamarze


  Contents of volume
Comments (2)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
I się zachwyciłam :-) Po długim czekaniu na słodko liryczne pisanie :-) Dzięki interwałowi od płynącego z bliskiego zachodu upiorstwa...

Serdecznie :)
avatar
Piękna liryka :) Z wielkim podobaniem i pozdrowieniem :)
© 2010-2016 by Creative Media