Go to commentsPoeta z Zawistowa
Text 152 of 255 from volume: Limeryki dolnośląskie
Author
Genrehumor / grotesque
Formepigram / limerick
Date added2013-04-12
Linguistic correctness
Text quality
Views4660

Poeta z Zawistowa


Pan poeta z Zawistowa

Nieustannie intrygował.

Wciąż jątrzył i judził,

Demony też budził,

By mogła zaistnieć głowa.

  Contents of volume
Comments (3)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Oj, jątrzą nie tylko poeci!
Bardzo zgrabny limeryk.
Przebudzone demony - tak, to jest to, co może przerażać.
avatar
Taka /gadająca/ głowa, która może zaistnieć /w mediach/ wyłącznie wtedy, kiedy ludzi judzi i ludzi nudzi, nie nadaje się do niczego zbożnego
avatar
Jątrzył i judził,
Smęcił, marudził,
Aż śmierci budzik
Gościa ostudził ;(
© 2010-2016 by Creative Media