Go to commentsPoetka
Text 151 of 255 from volume: Limeryki dolnośląskie
Author
Genrehumor / grotesque
Formepigram / limerick
Date added2013-04-07
Linguistic correctness
Text quality
Views5126

Poetka


Pewna poetka z Galicji

Miała przerosty ambicji.

Inne także miała,

Lecz je ukrywała,

Taki wymóg prohibicji.

  Contents of volume
Comments (7)
ratings: linguistic correctness / text quality
avatar
Bardzo udany limeryk! Może powinnam się solidaryzować z poetką i przerostami, ale wolę sie na luzie pośmiać. :)
avatar
mnie się bardzo podoba
avatar
na plus oczywiście...
avatar
A podobno "lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem" w Polsce...
avatar
Ponadczasowe ;-) Świetny!
avatar
Nie wiem,czy można przeróść ambicje.
avatar
Poetka na pe/gazie??
© 2010-2016 by Creative Media