Przejdź do komentarzyPoetka
Tekst 151 z 255 ze zbioru: Limeryki dolnośląskie
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2013-04-07
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń5123

Poetka


Pewna poetka z Galicji

Miała przerosty ambicji.

Inne także miała,

Lecz je ukrywała,

Taki wymóg prohibicji.

  Spis treści zbioru
Komentarze (7)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Bardzo udany limeryk! Może powinnam się solidaryzować z poetką i przerostami, ale wolę sie na luzie pośmiać. :)
avatar
mnie się bardzo podoba
avatar
na plus oczywiście...
avatar
A podobno "lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem" w Polsce...
avatar
Ponadczasowe ;-) Świetny!
avatar
Nie wiem,czy można przeróść ambicje.
avatar
Poetka na pe/gazie??
© 2010-2016 by Creative Media
×