Temat: 'moja muzyka' (343)
11 Lip 2018 o 01:27
Życzę Wszystkim pięknych wakacji.
Dużo słońca, apogeum szczęścia oraz spełnienia marzeń. Jak najmniej smutku, możliwości pozostania sobą, zrozuienia i wiary w ludzi, w prawdziwe wartości.
Dzięki za wszystkie miłe słowa...

Jeszcze raz pięknych wakacji:)
Pa...

link
10 Lip 2018 o 21:49
link
09 Lip 2018 o 23:14
zapytaj czy lubię czerwony kolor
odpowiem nocą we śnie
podglądasz jesteś
przecież wiesz że niedawno miałam umrzeć
dlatego powoli a dlaczego?
bo takie są rytuały?
ale ja nie lubię żałoby smutku
nie
to definitywnie nie moje klimaty
więc na przekór żyję
dlatego powoli a dlaczego?
tajemnica?
ja nie wiem
nie wszystko rozumiem
a kogo?

link
09 Lip 2018 o 20:07
A wtedy mój chłopak zakochał się w ABBA, w tej blondynce:)

link

Chciał na złość zrobić...i tak się drażniliśmy, było cudownie.
Pamiętam, że gdy pokochałam B. Lindę, to już konkurencji nie miałam...:)))

link
09 Lip 2018 o 19:54
Gruszko,
:))
no ten Pan to rewelacja. Wierzę Ci, że można go pokochać, za taki humor:)

Ja pamiętam, że kiedyś byłam zakochana w starszym Panie, a raczej jego głosie...

link

To była rewelacja. Miałam 20 lat, wtedy mój chłopak był bardzo zazdrosny o głos tego Pana:)
09 Lip 2018 o 19:21
Auroro, a ja podzielę się... panem, którego I love...! :)

link
09 Lip 2018 o 13:12
link
08 Lip 2018 o 13:36
link
08 Lip 2018 o 11:45
Wspomnienia fajnych filmów, czarno-białych.
Patriotyczne i edukacyjne przesłania. Nie brakuje oczywiście zachowań żenujących, jak paniusia z PSEM w filmie...

link
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
08 Lip 2018 o 10:28
recenzje Wydawnictwa zawsze są pozytywne
to zrozumiałe
06 Lip 2018 o 15:44
Udanych wakacji:)

link
05 Lip 2018 o 11:39
Wszystkim, którzy cenią ludzi z charakterem, a gardzą złością i obłudą...

link
Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42)
05 Lip 2018 o 08:54
Warto też wspomnieć o recenzji Wydawnictwa:

link

"Życie dwóch rodzin, żyjących na Wileńszczyźnie od pokoleń, zostaje zakłócone przez wielką politykę. Lata okupacji, a po wojnie zmiana granic Polski i repatriacje, oddziałują bezpośrednio na ich losy. Zdarzenia śmieszne przeplatają się z dramatycznymi, ludzie wpadają w wiry historii. Zakochanym nie sprzyja czas, rodziny się rozdzielają. O narodowości decyduje natomiast wola urzędnika…

Opowiadania obejmują okres drugiej wojny światowej i czasy powojenne. Powracając do początku lat siedemdziesiątych, starsi czytelnicy wrócą pamięcią do własnych przeżyć. Młodsi poznają fragment naszej historii, widzianej oczami zwykłych ludzi. Ta historia dalej się toczy…

Książka jest drugą (po „Młodości szczęśliwa”) z cyklu „Zza zasłony czasu”. Opowiadania obejmują dzieje dwóch polskich rodzin na Wileńszczyźnie i w Polsce. Historia toczy się w okresie drugiej wojny światowej oraz w latach powojennych. Dramatyczne zdarzenia mieszają się ze śmiesznymi…, a Pani Historia ciągle się wtrąca."

.
05 Lip 2018 o 00:35
błąd się wkradł, miało być: dziewięćdziesiąte.
05 Lip 2018 o 00:29
Arsene,
SMD, bardzo chętnie kiedyś słuchałam.
Grechuta, Niemen, Kult, Perfect, Budka Suflera, Lombard i inne perełki.

A to mój ulubiony utwór, przypomina "studniówkę" i lata dziewiędziesiąte:)
link
Temat: Komentowanie (14)
04 Lip 2018 o 13:50
trotsiga napisał:
Adela napisał:
Arsene, czytać to ty może umiesz , ale dobrze by było gdybyś przeczytał ze zrozumieniem zanim zaczniesz wypisywać głupoty i pouczać mnie jak się mam zachowywać.Jeśli befana posądziła mnie o posiadanie drugiego konta na portalu, to według ciebie ,zaatakowałam befane na ślepo i bez powodu.Jeśli Już musisz się mieszać, w sprawy które cię nie dotyczą , to naucz się czytać ze zrozumieniem i nie ośmieszaj się.

Nadaremny apel - zero swojej woli

jeszcze ciebie tu brakowało do kompletu ...
04 Lip 2018 o 13:49
Adela napisał:
Arsene, czytać to ty może umiesz , ale dobrze by było gdybyś przeczytał ze zrozumieniem zanim zaczniesz wypisywać głupoty i pouczać mnie jak się mam zachowywać.Jeśli befana posądziła mnie o posiadanie drugiego konta na portalu, to według ciebie ,zaatakowałam befane na ślepo i bez powodu.Jeśli Już musisz się mieszać, w sprawy które cię nie dotyczą , to naucz się czytać ze zrozumieniem i nie ośmieszaj się.

Adelo,
sprawa jest prosta jak budowa cepa :
jeśli jesteś niewinna to czemu się szarpiesz ?
przecież prawda jak oliwa zawsze na wierzch wypływa
jeśli zaś ponosisz winę to sama sobie jesteś winna...
a befana miała pewnie podstawy aby tak sądzić
czemu ja akurat się w tym przypadku nie dziwię
04 Lip 2018 o 06:53
link
Temat: Komentowanie (14)
04 Lip 2018 o 06:41
Adela napisał:

Nadaremny apel - zero swojej woli
03 Lip 2018 o 23:17
link
© 2010-2016 by Creative Media