Przejdź do komentarzyNiby poeta
Tekst 126 z 255 ze zbioru: Satyryczne kontynuacje
Autor
Gatuneksatyra / groteska
Formafraszka / limeryk
Data dodania2018-06-30
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2347

Niby poeta


Niby poeta był nad Bałtykiem

i tam się chwalił swym limerykiem,

lecz tekst był tak bardzo mierny

jak on dobrej zmianie wierny,

toteż go wszyscy zwali miernikiem.


  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Fajny limeryk :)
avatar
A to dobre jest, dobre.
© 2010-2016 by Creative Media
×