Temat: literackie loginy (10)
24 Gru 2011 o 11:55
W moim loginie nie ma nic zaskakującego - imię oraz rocznik, w którym miałem zaszczyt pojawić się na tym świecie.
24 Gru 2011 o 08:33
Janko - takie nazwisko nosi moja córka, ale login ma też sporo wspólnego z moim imieniem.
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
23 Gru 2011 o 09:55
Raczej 2 w jednym;)Prawdziwa kobieta to kobieta, która odnajduje się w każdej z tych ról- realizuje się zawodowo, ale też potrafi zadbać o bliskich.

Jak chciałbyś( chciałabyś)spędzić ostatni dzień swojego życia?
Temat: literackie loginy (10)
23 Gru 2011 o 09:42
Calineczka - koleżanka mnie kiedyś tak nazwała bo podobno jestem taka mała, drobna i delikatna:)Nikt inny nie używa wobec mnie tego określenia:)
Temat: 'Słowochron' Beaty Wołoszyn (2)
20 Gru 2011 o 22:35
Są pytania, gdzie szukać...Tutaj jest link :) Zapraszam serdecznie:

link
Temat: Konkurs 'Mocne postanowienie' - głosowanie (13)
19 Gru 2011 o 08:50
Uwaga, uwaga - dziś rano zamknięte i podliczone zostało głosowanie czytelników. Wyniki znajdziecie na stronie konkursu:

link
Temat: 'Słowochron' Beaty Wołoszyn (2)
18 Gru 2011 o 20:44
Witam !

pragnę podzielić się z Wami radością w związku z wydaniem debiutanckiego tomiku pt. "Słowochron" (listopad 2011).
Zapraszam serdecznie na stronę, gdzie można książkę zobaczyć i nabyć :)
link

Pozdrawiam, Beata
Temat: Moje uszanowanie :) (2)
18 Gru 2011 o 15:42
Witam :-) Miło Cię widzieć wśród nas :-)
Temat: czarna lista - czyli kogo tu nie powinno być (5)
16 Gru 2011 o 07:58
Bardzo proszę wszystkich Publixowiczów o częstsze korzystanie z kosza przy komentarzach - zamiast odpowiadanie na głupie zaczepki. Osoby, których komentarze będą tam trafiały permanentnie - będą wylatywać z portalu definitywnie.

I ważne - nie chodzi o to, by kogoś publicznie piętnować, więc proszę nie robić listy uciążliwych osób na forum.

Redakcja portalu nie jest w stanie przeczesywać non stop wszystkich komentarzy i sprawdzać, czy ktoś kogoś nie obraża. I nie ukrywam, mam wam pewną rzecz za złe. Zgłoszenia postów do usunięcia pojawiają się może 1-2 na tydzień. A potem nagle przychodzi e-mail z narzekaniami, że atmosfera na portalu nie taka. A kto ją tworzy, no kto? Przecież nie ja...
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
15 Gru 2011 o 22:11
PubliXo powinno mieć trochę życzliwości i grzeczności dla czytelnika. Kiedy się tutaj pojawiłam ,byłam życzliwie nastawiona do wszystkich.Jednak szybko się dowiedziałam ,że nie mam prawa komentować,bo jestem za głupia ponieważ nie piszę.Wspaniali pisarze i poeci poinformowali że mają gdzieś moje komentarze. Jedna pani /wykładowca/ nawet dokładnie napisała gdzie .Pod wpływem tej życzliwości moje zdanie o portalu i o ludziach szybko zaczęło się zmieniać.Zaczęłam się zastanawiać z kim ja mam do czynienia.Teraz już wiem.
Ciekawe kto będzie czytał te wybitne dzieła,skoro czytelnicy tym geniuszom nie są potrzebni:))
Temat: Hej! (2)
14 Gru 2011 o 14:57
I bardzo dobrze!

Witam na Publixo :-)
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
13 Gru 2011 o 20:04
Napiszę ogólne odczucia o portalu. Z kilku innych Publixo najbardziej przypadł mi do gustu dzięki konstruktywnej krytyce komentatorów oraz czytelnej szacie graficznej. Można byłoby pomyśleć o zmianie skali ocen - proponuję od 1 do 10. Od niedawna portal rozruszał się dzieki paru osobom i nawołuję do oceniania prac konkursowych, aby w przyszłości te nasze zmagania i rywalizacje nabrały rumieńców i miały jakiś sens.
13 Gru 2011 o 14:23
Wywołana do tablicy przez krotexoo, zaczynam owocną, mam nadzieję, dyskusję. Forum to chyba jednak odpowiedniejsze i wygodniejsze miejsce niż komentarze pod tekstem.

1. Załóżmy, że mamy nieograniczone możliwości techniczne i finansowe. Co w takim przypadku PubliXo mogłoby dla Was, piszących, zrobić? Tylko proszę, nie piszcie "każdemu uczestnikowi wydać książkę" :-)

2. Ale sięgnijmy także do drugiej strony. Za co bylibyście skłonni zapłacić (np. za reklamę swojej książki, jeśli taką posiadacie w dorobku, albo za korektę tekstu przed wystawieniem go na widok publiczny)? Czy np. byłoby dla Was do przyjęcia wpisowe w konkursie, i w jakiej wysokości, zakładając, że konkurs wygrywa jedna osoba, a nagroda jest wydanie jej powieści.

3. I na koniec, co uważacie za absolutnie nie do przyjęcia. Na przykład ja nie cierpię pływających po serwisach reklam - gdy ktoś przesadzi, zdarza mi się wyjść, rezygnując z czytania w ogóle.
Temat: Hej! (2)
12 Gru 2011 o 21:30
Witam wszystkich serdecznie, koniec z pisaniem do szuflady!
Temat: Konkurs ,,Zadebiutuj z PubliXo' 2011 (8)
12 Gru 2011 o 07:46
Regulamin pojawi się po zakończeniu naszego pierwszego konkursu "Mocne postanowienie". Chcemy najpierw sprawdzić, jak sprawdził się zaproponowany system głosowania.

Informacja, że pierwsza edycja konkursu będzie obejmować utwory zamieszczone w okresie 1.09.2010-31.12.2011, jest aktualna. Kto się więc chce załapać na tegoroczną edycję, ma już niewiele czasu.
11 Gru 2011 o 21:20
Witam wszystkich forumowiczów! :)

Wie ktoś cokolwiek odnośnie tego konkursu? Regulamin miał być zamieszczony 1 grudnia, ale jak na razie ani widu, ani słychu... Jak zgłosić swój utwór, czy można już to zrobić itd?
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15)
09 Gru 2011 o 02:23
Moim literackim wzorem jest ja sam, oraz pewien Pan, który tu pisuje. Naprawdę świetnie pisze. Nic, tylko pozazdrościć.
Temat: szukam redaktora (4)
09 Gru 2011 o 02:17
Hello.
Znam pewną Panią Redaktor, która doskonale poprawia i łamie tekst, ale dwa złote od strony, niestety. Ale robi to doskonale. Myślę też, że i tu wielu jest fachowców, którzy wypominają błędy, zamieniają czasowniki, przecinki. Naprawdę tu jest bardzo dużo ukrytych Redaktorów i pewno biorą mniej niż dwa złote za stronę.
Pozdrawiam serdecznie
Temat: będzie literacki konkurs multimedialny - szykujcie nagrania! (3)
08 Gru 2011 o 08:10
Mili Publixowicze, po nowym roku przewidujemy mały konkursik na najlepsze zilustrowanie swojego utworu wersją dźwiękową lub filmikiem. Przewidujemy nagrody książkowe. Uprzedzam już teraz, żebyście mieli czas na wymyślenie czegoś fajnego.
Temat: Multimedia na PubliXo (11)
07 Gru 2011 o 23:41
Bardzo Cię Beatko przepraszam. Mnie się to bardo podoba,myślałam jednak że wykonuje to jakiś wynajęty zespół.
Gapa ze mnie nie wiedziałam nawet jak się nazywasz. Bardzo przepraszam:)
© 2010-2016 by Creative Media