Przejdź do komentarzyziołowe haiku
Tekst 2 z 23 ze zbioru: haiku
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz biały
Data dodania2016-06-26
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń2058

kępa dziurawca

zaskroniec na ścieżce

umyka w cień


gałązka mięty

resztka zapachu jeszcze

na mojej dłoni


cząber w doniczce

w cieniu krzaczka ślimak

znaczy ślad

  Spis treści zbioru
Komentarze (2)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Podobają - obrazowe i klimatyczne
avatar
Haiku - to schwytane w 3 wersy kadry z tzw. życia; takie przykłady carpe diem w mikrosekundach na metr kwadratowy
© 2010-2016 by Creative Media
×