Przejdź do komentarzyWiersze lubią zapach schabowego
Tekst 141 z 164 ze zbioru: Powierszam tobie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2024-01-21
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń198

W kuchennym świecie między nitkami makaronu 

wiersze się podkradają 

zaglądają w kipiel ziemniaków 

podpatrują rumieńce na schabowych 

podpowiadają niedokładne rymy 

odurzone zapachem potrawy 


Jakaś górna myśl właśnie próbuje w duecie 

pounosić się z parą z rondla 

Szatkownicy wtóruje podział na strofy 

Nagła refleksja zakipiała wraz z mlekiem niedopilnowanym 


Dwa dania gotowe i surówka 

pointa na deser






_________________

* czerwiec 2006

  Spis treści zbioru
Komentarze (4)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Bardzo fajne, te kuchenne klimaty! Zapachy aż łaskoczą nozdrza...
avatar
Dziękuję bardzo, Optymisto. Zwłaszcza, że to jeden z moich pierwszych wierszy. Mniej więcej wtedy zaczynałam moją przygodę z pisaniem.
avatar
Inne od moich fiołków :-)
avatar
No inne:) pozdrawiam
© 2010-2016 by Creative Media
×