| Temat: Podziękowania dla Janko :) (7) | |||||||
24 Maj 2016 o 11:40 Janko, serdecznie dziękuję za wartościowy i piękny prezent w postaci Twojego najnowszego tomiku z limerykami, a także niezwykłego, cudownego zbioru wierszy, który wzbogacił swoją doskonałą recenzją profesor Jan Miodek :)Zachwycona wierszami, a także recenzją profesora, z którą całkowicie się zgadzam, pozwolę sobie zacytować fragmenty Jego wypowiedzi zamieszczonej na wstępie tego tomiku: "W wypadku oddawanego właśnie w ręce czytelników zbioru wierszy mogę mówić z pełną odpowiedzialnością, że stanowią one poetycki plon stokrotny. Pisane gorącym polskim sercem i uczuciem, dalekie są od łzawości i taniego sentymentalizmu, co najważniejsze zaś od patriotyczno-propagandowego patosu. Cechuje je nowoczesna, choć pełna klasycznego dostojeństwa, forma przekazu poetyckiego i bogactwo języka elitarnego w najlepszym tego słowa znaczeniu. (...) Świadomość polskich śladów na ziemi wielu kultur pomaga nam wszystkim żyć. Dzięki poetyckiemu pomysłowi (tu nazwisko autora) świadomość ta została wzbogacona pejzażem lirycznym. Pejzażem wysokiego literackiego lotu - dopowiem na koniec z satysfakcją." Jan Miodek. :) :) :) | |||||||
| Temat: Młodości szczęśliwa (7) | |||||||
16 Maj 2016 o 16:18 Dziękuję, Piórko, za życzenia i dobre słowo :) | |||||||
16 Maj 2016 o 11:15 Gratuluję, Hardy :) życzę wielu czytelników i sukcesu wydawniczego :) | |||||||
15 Maj 2016 o 20:59 Wydana została w maju 2016r. moja druga proza, książka na kanwie wspomnień "Młodości szczęśliwa", wyd. Psychoskok. Jest pierwszą z planowanego cyklu "Zza zasłony czasu". | |||||||
| Temat: Witam i kłaniam się uniżenie (4) | |||||||
15 Maj 2016 o 13:12 Witaj :)Powodzenia, niech się spełnią Twoje marzenia :) | |||||||
| Temat: Wydawnictwo My Book (7) | |||||||
14 Maj 2016 o 22:25 Forum nie jest najistotniejszym elementem tego serwisu, lecz dodawanie utworów i ich komentowanie. To tam toczy się życie, aż furczy :-) | |||||||
14 Maj 2016 o 20:46 Odnoszę wrażenie, że panuje tu całkowity marazm. Mam nadzieję, że nie dotyczy to wydawnictwa My Book w którym mam zamiar wydać książkę a potem następne. | |||||||
| Temat: @trament ??? (2) | |||||||
14 Maj 2016 o 20:37 Na głównej stronie jest informacja o @tramencie. Gdy tam zajrzałem zobaczyłem, że ostatni numer były wydany w 2011 rok. Czy ten projekt jeszcze istnieje? | |||||||
| Temat: Witam (4) | |||||||
14 Maj 2016 o 19:02 Zaczynam zastanawiać się, czy bać się zamieszczenia tutaj tekstu, czy zrobić to i przełknąć gorzką pigułkę :) | |||||||
| Temat: Coś jest nie tak! (5) | |||||||
14 Maj 2016 o 18:59 Okienko "nowy zbiór tekstów" po prostu nie otwiera się. Trudno jest zatem zamieścić jakiś tekst. Szkoda. | |||||||
14 Maj 2016 o 18:55 Niestety nie wszystko funkcjonuje tutaj prawidłowo. Ja nie mogę dodać utworu, a także wkleić tekstu. Doskwiera mi brak możliwości edytowania własnego topiku. | |||||||
| Temat: Zasady na Publixo - przypomnienie (30) | |||||||
14 Maj 2016 o 09:38 Przepraszam. Proszę o usunięcie drugiego wpisu. Poznaję to forum, niestety nie można edytować własnego wpisu - stąd ten drugi | |||||||
14 Maj 2016 o 09:37 burak napisał: Człowiek to dosyć dziwna natura chociaż piękna u niego postura i torsik i głosik lecz to za małog gdy ginie kultura | |||||||
14 Maj 2016 o 09:36 Człowiek to dosyć dziwna naturachociaż piękna u niego postura i torsik i głosik lecz to za mało gdy ginie kultura | |||||||
| Temat: Witam i kłaniam się uniżenie (4) | |||||||
14 Maj 2016 o 08:52 Nadszedł czas spełniania swoich marzeń .... | |||||||
| Temat: Mieć klasę (9) | |||||||
10 Maj 2016 o 14:39 janko napisał: Dzięki, sądzę że tak. Cóż, sporo się dzieje w polityce, ale cenzura jest skuteczna, więc niewiele można wpisać. Ale mam to dość głęboko, a za kilka dni ukaże się mój tomik satyry politycznej, w którym będą teksty z okresu wiosna 2015 - wiosna 2016. Pozdrawiam. Cześć! O, i Janko :) W ciągu roku aż na tomik się uzbierało? :) Cóż, takie czasy... kciuk w górę :) | |||||||
10 Maj 2016 o 14:37 kaska137 napisał: Niniejszym chciałbym podziękować moim Profesorom z Publixo - po raz pierwszy odważyłem się wystartować w konkursie literackim i III miejsce... To dzięki Waszym pochylaniom się nad moimi wierszami mogłem osiągnąć ten sukces. DZIĘKUJĘ Kaska, cieszę się i gratuluję osiągnięcia :) 07 Maj 2016 o 17:03 Dzięki, sądzę że tak. Cóż, sporo się dzieje w polityce, ale cenzura jest skuteczna, więc niewiele można wpisać. Ale mam to dość głęboko, a za kilka dni ukaże się mój tomik satyry politycznej, w którym będą teksty z okresu wiosna 2015 - wiosna 2016. Pozdrawiam. Cześć!07 Maj 2016 o 14:09 Gratuluję i mam nadzieję, że zagościsz znów na Publixo. :)06 Maj 2016 o 22:41 Niniejszym chciałbym podziękować moim Profesorom z Publixo - po raz pierwszy odważyłem się wystartować w konkursie literackim i III miejsce... To dzięki Waszym pochylaniom się nad moimi wierszami mogłem osiągnąć ten sukces. DZIĘKUJĘ | |||||||