Przejdź do komentarzyKarmiczny dług - wiersz
Tekst 82 z 203 ze zbioru: poezja
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2017-09-24
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1442

*Karmiczny dług*

wróciła

żeby zobaczyć się z tobą

jest

pomiędzy chaosem a świadomością

jeśli nie pojawisz się na jej drodze

przepłyną przez nią demony przeszłości

pamięta

że ją skrzywdziłeś

TY odebrałeś jej wszystko

ale BÓG nie odebrał jej pamięci

być może ani ty ani on nie wiedzieliście

wtedy

że musi istnieć równowaga

pomiędzy braniem i dawaniem


nie żyje teraźniejszością

w tej przestrzeni nie ma bezinteresowności

stoi

pomiędzy chaosem a świadomością

przepływają przez nią żywioły

nie wie czy to życie

jest dla niej karą czy nagrodą

za popełnione w przeszłości uczynki

uśmiecha się i zabija pamięć o tobie

nie wie

czy tym razem wybaczy jej Bóg

pamięta

że obiecała sobie kiedyś że wróci

żeby zobaczyć się z tobą

spłaca karmiczny dług


Kiedy opuszczą cię demony przeszłości

Pokochaj od nowa

Zamów z boskiej palety zdarzeń inne życie

Bądź na to gotowa


Elżbieta Walczak - wiersz z tomiku `Jestem niegrzeczna` 

  Spis treści zbioru
Komentarze (1)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
Ciekawie...
© 2010-2016 by Creative Media
×