Przejdź do komentarzywiersz z ciepłem bez cukru
Tekst 58 z 163 ze zbioru: Powierszam tobie
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2018-10-04
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń1489


drzwi zatrzaskują świat za nami

opada klamka

a ty otwierasz ramiona

i lgnę do spojrzenia

do ciepła odbitego portretu


w tym wymiarze nie tylko

herbata jest gorąca

i nie musimy słodzić

kiedy drzwi otwierają nasz świat








  Spis treści zbioru
Komentarze (9)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
jejuuu bardzo delikatny erotyk :)
avatar
Dziękuje, Ewa :)
avatar
Rzeczywiście ciepło, spokojnie i słodko, choć bez cukru :)
avatar
Aż się prosi natrętnie uzupełnić...


drzwi zatrzaskują świat za nami
opada klamka
a ty otwierasz ramiona

i lgnę do spojrzenia
do ciepła odbitego portretu
niestety

w tym wymiarze nie tylko
herbata jest gorąca

i nie musimy słodzić
kiedy drzwi otwierają nasz świat

do końca
avatar
Nie dodałem czwartego wersu w pierwszej strofoidzie. (((:
*Tworzysz origami".
Palant (:
Uprzejmie przepraszam za obecność, ale to dobry wiersz, choć trochę spieprzony.
Ale umiejętności są widoczne wystarczająco.
avatar
Puszczyku, dzięki za...
Niemniej dorzuciłeś cos od siebie, co tutaj nie pasuje do tego "co autor" (niestety, origami - tu nie idzie o "papierowy świat").
Wiem, że wyszło bardzo słodko, ale nie miało być goryczki w moim zamyśle.
Niewykluczone, że "przeorganizuję" ten tekst, gdy czas mnie do niego zdystansuje. Póki co świeżyzna. :)
Dzięks. :)
avatar
Agnieszko, bardzo dziękuję za opinię :)
avatar
Za zatrzaśniętymi /w ciężkiej pasji/ drzwiami słodko bywa tylko po j e d n e j /wiadomo której/ stronie.

Ta druga odchodzi z kwitkiem :(

Czyjeś "słodko" oznacza czyjeś "bez cukru" - fakt
avatar
nie musimy słodzić
kiedy drzwi otwierają nasz świat

(patrz finalna pointa)

Jaka jest wobec tego tutaj funkcja drzwi? Komu? - i do czego? - są one potrzebne?
© 2010-2016 by Creative Media
×