Przejdź do komentarzysmutne wiersze
Tekst 31 z 34 ze zbioru: wystarczy być
Autor
Gatunekpoezja
Formawiersz / poemat
Data dodania2020-06-21
Poprawność językowa
Poziom literacki
Wyświetleń774

smutne wiersze


moje smutne wiersze

pisane z potrzeby

gdy już

i gdy jeszcze nie ma

jak długo te pauzy

pisane z bólu

masochistyczne objawy frustracji


  Spis treści zbioru
Komentarze (3)
oceny: poprawność językowa / poziom literacki
avatar
To pociecha nasza
Od czasów Jonasza,
Że te smutne wiersze
Nie są wcale pierwsze.
Wszak istniały
Czas niemały
U stóp kultury,
Gdy Praszczury
Wcale nie pisały. Jeszcze.
avatar
smutne wiersze

/i niżej/

pisane z bólu
masochistyczne przejawy frustracji

(vide końcówka - cytuję z pamięci)
avatar
Per analogiam

Wesołe wiersze
zawsze są pierwsze,
gdyż wszystkie cielęta,
kocięta, słonięta
i inne pisklęta -
to księga zamknięta
"Nic nie pamiętam".
© 2010-2016 by Creative Media
×